September

ma di wo do vr za zo
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Meer Activiteiten

Inschrijven nieuwsbrief

SLAG zoekt steun voor bijzonder theaterstuk

SLAG zoekt steun voor bijzonder theaterstuk

SLAG (Samen Leven Anders Geloven) wil de voorstelling As I Left My Father’s House van theatergroep New Dutch Connections naar Zwolle halen. De bedoeling is de voorstelling aan te bieden aan de Ulu moskee in verband met de ingebruikname van de nieuwe locatie aan de Gomberstraat. SLAG zoekt organisaties die dit project (financieel) willen steunen.

Publicatiedatum: 4 februari 2013

SLAG en het Platform Religies en Levensbeschouwingen zoeken organisaties of personen die dit project willen ondersteunen. De voorstelling zal plaatsvinden op zondag 9 juni 2013 in de middag. Aansluitend aan de voorstelling is er een nagesprek, waar gelegenheid is voor eerste reacties en vragen. Na afloop staat er een eenvoudig multicultureel buffet klaar. Eén of twee weken later wordt een vervolgbijeenkomst georganiseerd om te ter reflectie over eventuele vervolgactiviteiten die kunnen leiden tot het doel: meer contact tussen mensen met verschillende achtergronden.

as-i-left-my-fathers-house1De voorstelling

As I Left My Father’s House is een hartverscheurend en op waarheid gebaseerd toneelstuk over de langjarige gevolgen van oorlog en hoe verschillende religies steun bieden. Het resoneert met de ontwrichting door grote gebeurtenissen en met de vluchtverhalen van vele migranten. De voorstelling is een montage van drie monologen, met elk een personage met een andere religie: Christen, Jood, Moslim.

De maker
Bright Omansa Richards (1969) was in Liberia al op jonge leeftijd actief als maatschappelijk bewust theatermaker. Zijn TV-soap ‘Johnny Just Come’ was een van de meest populaire programma’s in het vooroorlogse Liberia. Tijdens de burgeroorlog in Liberia vluchtte hij naar Nederland. In Nederland is hij na de Toneelschool in Arnhem actief op vele fronten. Hij is als acteur verbonden met diverse gezelschappen waaronder het RO theater, het Zuidelijk Toneel en de Veenfabriek. Daarnaast is hij werkzaam als trainer en adviseur op het gebied van ‘cross-cultural bridging’, ook via zijn stichting New Dutch Connections, die tevens deze voorstelling produceert. De voornaamste doelstelling van Bright Richards’ projecten is het verbinden van uiteenlopende werelden. Zijn performance valt iedereen op, vooral door de waanzinnige energie die iedereen treft in de zaal. De afgelopen jaren speelde hij bij het RO theater in de voorstellingen ‘Branden’ en ‘Kusten’. 

Steunen?
SLAG wil zoveel mogelijk organisaties betrekken bij dit project: scholen, religieuze organisaties en maatschappelijke organisaties. Deze medewerking kan bestaan uit een financiële bijdrage, maar ook door publiekelijk support voor het project uit te spreken. Contactpersoon is : Marie-José van Voorst. 

E-mail: mj.van.voorst@gmail.com  
Telefoon: 06 53 42 75 00

Albert Einstein

Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.